A jó munkaerő kulcs mindenhez

Minden olyan ügyvezető találkozott már a kiválasztás nehézségével, aki olyan vállalat vezetését végzi, ami több alkalmazottal végzi tevékenységét. Nem könnyű sem jó embert találni, sem a megfelelő kompetenciákkal ellátott személyt beosztani az egyes posztokhoz. Sok-sok tényező befolyásolja a jó kiválasztás technikáját. Évekig tartó tanulás és szintén évek tapasztalata szükséges ahhoz, hogy biztosak lehessünk abban, a kiválasztott személy nem csak megállja majd helyét a betöltendő pozícióban, hanem bővülést, új ötleteket és innovációt visz a terület működésébe.

De vajon elegendő-e, ha egy ember alkalmas egy pozíció betöltésére? Bizonyos alapvető célok eléréséhez biztosan. Alap feladatát el fogja látni, jó minőségben, valószínű hatékonyan is. De mi történik akkor, ha ezen jó emberek számára megkeressük azt a pozíciót a cégen belül, ami mindamellett, hogy alkalmasak a betöltésére, a legjobban illeszkedik személyiségükhöz, kompetenciáikhoz, személyes céljaikhoz, motivációikhoz? Egyetlen szóval leírva: szárnyalás. Aktív, termékeny gondolatok, hatékony megoldási javaslatok, innovációs ötletek és hatékonyabb, gyorsabb munkavégzés.

Egyetlen szóval élve, ha nem pusztán működtetni, hanem szárnyaltatni akarjuk vállalatunkat, folyamatos szervezeti és gazdasági fejlődést produkálva, akkor nem elegendő megkeresnünk az éppen alkalmas embereket a pozícióra. A hozzájuk is illeszkedő, kompetenciák alapján legtökéletesebb munkaterületet kell adnunk számukra. Ami ebben segítségünkre lehet, az nem más, mint az assessment center munkája. Ez a testreszabott, objektív, aktív értékelési rendszer segítségünkre lesz a tökéletes munkavállaló kiválasztásában. Megéri élni a lehetőséggel, hiszen a tökéletes munkaerő kulcs az eredményhez nem csak szervezeti, de vállalati szinten egyaránt, hiszen nem lehet egy vállalkozás sikeres anélkül, hogy a szervezeti egységek külön-külön és összehangoltan is ne teljesítményük csúcsát mutassák. Finoman szólva, hatalmas versenyelőny lehet ez bármely konkurenciánkkal szemben, hiszen egy ilyen szinten összerakott és jól működő vállalat nem csak hogy könnyen megbirkózik a nehéz helyzetekkel, de sokkal hatékonyabban és eredményesebben él egy-egy lehetőséggel, mely számos esetben a siker kulcsát jelentheti cégünk számára.